optimizare SEO

Optimizare SEO off-site

Odată ce s-a pus la punct conținutul unui site cu ajutorul tehnicilor de optimizare SEO on-page sau on-site, atenția se poate îndrepta către un alt aspect, unul foarte important, care contribuie la construirea credibilității site-ului de promovat, și anume creșterea numărului de link-uri inbound (link-uri către site-ul de promovat venite de pe alte pagini web). Pe lângă acest aspect, foarte important de bifat este și construirea unei reputații corespunzătoare în Social Media.Chiar dacă Google păstrează secret algoritmul de ranking al paginilor web, acesta oferă totuși destule informații cu privire la cum anume se creează conținut relevant pentru utilizatori. Mai mult, în ultima vreme se fac tot mai multe analize și studii cu privire la ce anume presupune o optimizare SEO de succes, așa că există anumite secrete care pot fi folosite pentru o mai bună poziție în clasamentul motoarelor de căutare.

De ce este importanta optimizarea SEO off-page?

Motoarele de căutare încearcă de ceva timp să găsească cea mai bună cale de a identifica și prezenta utilizatorilor cele mai relevante site-uri în rezultatele căutării lor. Pentru a face asta, se ia în considerare optimizarea SEO on-site, anumiți factori calitativi ai conținutului și optimizarea off-site.

Deși păstrează confidențiale anumite informații, Google a arătat totuși că folosește nu mai puțin de 200 de factori pentru a determina poziția unei pagini web. Dintre acestea, experții în domeniu au convenit că cele mai importante sunt numărul și calitatea link-urilor de pe alte pagini web și reputația din Social Media.

Plasare de link-uri pe alte site-uri

Pentru ca această strategie de optimizare SEO să dea rezultatele scontate, este important de știut unde anume să plasăm link-uri care să ducă utilizatorii către site-ul nostru. Un bun început ar fi să identificăm site-urile care au deja o reputație în domeniul în care ne desfășurăm și noi activitatea. De asemenea, se poate opta pentru site-urile diverșilor parteneri de afaceri sau clienți, comunicate de presă plătite etc. În concluzie, o pagină web care are mai multă autoritate decât cea pe care dorim să o promovăm reprezintă un mediu bun pentru a obține link-uri și a îmbunătăți astfel optimizarea off-site.

În continuare, pentru a măsura numărul și valoarea link-urilor de tip inbound, cel mai indicat ar fi să plasăm URL-ul site-ului în Open Site Explorer, un tool care oferă o analiză gratuită a acestui aspect. Astfel, aici se pot vedea toate link-urile de pe alte site-uri, paginile cele mai populare sortate pe domenii,

dar și textul ancoră folosit pentru a trimite link către site-ul promovat. De asemenea, aici se poate face și o comparație cu cei mai buni competitori din domeniu.

Optimizare SEO în Social Media

Rețelele de socializare reprezintă o altă soluție pentru afacerile de orice dimensiune de a-și construi o imagine credibilă pentru public, de a direcționa traficul către website și de a îmbunătăți optimizarea SEO off-site.

Specialiștii din acest domeniu au convenit asupra faptului că semnalele de pe rețele sociale, cum ar fi like-urile și numărul de distribuiri de pe Facebook, followeri-i și postările de pe Twitter care au legătură cu site-ul de promovat, precum și recenziile de pe Google+ sunt luate în calcul de motoarele de căutare și ajută la construirea unei reputații pozitive și puternice.

Un site cu un conținut relevant, folositor pentru useri, are mult mai multe șanse de a obține referințe (link-uri) de la alte site-uri, de a fi menționat în social media și a crește la capitolul popularitate.

Optimizare SEO on-site sau off-site?

Care dintre cele două practici este cea mai indicată, optimizarea on-site sau cea off-site? Iată o întrebare la care nu există neapărat un răspuns general valabil. De regulă, optimizarea on-site este recomandată, așa cum spuneam și la început, website-urilor recent create, în schimb ce pentru cele care se bucură deja de vechime și popularitate, mai indicată ar fi optimizarea off-site. Cu toate acestea, experiența pe care am căpătat-o de-a lungul timpului ne îndeamnă să spunem că varianta cea mai bună ar fi o combinație între cele două tipuri de optimizare.

În sfârșit, practicile de optimizare SEO sunt nenumărate și greu de amintit într-un singur loc. Acestea țin pasul cu evoluția extrem de rapidă a Internetului și ceea ce este valabil astăzi, mâine ar putea să nu mai funcționeze.

Tocmai de aceea, persoanele care se ocupă de un astfel de domeniu trebuie să fie mereu la curent cu ultimele tendințe, iar cei care beneficiază de un astfel de serviciu trebuie să înțeleagă faptul că procesul de optimizare SEO este unul continuu, la care nu poți apela azi și mâine nu. Pentru rezultate notabile, optimizarea SEO trebuie văzută ca un proces de durată, o parte importantă a strategiei generale de dezvoltare a unei afaceri în mediul online. Aici puteti consulta cel mai recent raport publicat de Google cu privire la practicile SEO.


Optimizare SEO on-site


Crește popularitatea site-ului tău cu cele mai bune servicii SEO on-site! Noi vă punem la dispoziție cea mai bună ofertă!


Accesibilitate


Optimizează-ți site-ul în așa fel încât să poată fi folosit și de persoane cu diverse dizabilități